
majstorski
Ovo je bolje od svakog bureka: Sočna pita sa mesom spremljena na ovaj način nešto je najbolje što ste ikada probali
Ovaj recept svideće se svim pravim ljubiteljima pita
Kad nemate vremena da razvlačite kore ili ne želite da pravite pitu od gotovih kora, ova u koju ide samo sedam sastojaka biće dostojna zamena.
Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 13 kašika brašna
- 3 jajeta
- kesica praška za pecivo
- čaša jogurta (mera je čaša od 200 ml)
- pola čaše ulja (mera je čaša od 200 ml)
- so, biber, suvi biljni začin po želji
Priprema:
Očistite crni luk, iseckajte ga, pa ga prodinstajte na malo ulja. Dodajte mleveno meso i nastavite da dinstate dok meso ne pobeli. Začinite po želji i ostavite da se prohladi.
U činiju razbijte tri jajeta, dodajte brašno, prašak za pecivo, jogurt i ulje, pa dodajte meso i sve varjačom izmutite.
Podmažite pleh, pospite ga brašnom, ulijte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenela:B.S)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!